Wieczór tapas

Wieczór Tapas,

to krótka forma degustacji z profesjonalnym sommelierem.

Zmieniliśmy jego formę na okres letni tj. od 1 czerwca do 30 września.

Spotykamy się w każdy czwartek na świeżym powietrzu na naszym tarasie a jak trochę popada lub się ochłodzi,

to w Wine Barze u nas przy ul. Nałęczowskiej 33a w siedzibie Willa Win.

 

Serwujemy różne wina z odpowiednio dobranymi przekąskami w stylu hiszpańskim (Tapas) min.:

Wędzony na zimno łosoś (długodojrzewający), przygotowywany przez Tomasza Kunysza, kucharza z wieloletnim doświadczeniem

na stanowisku szefa kuchni w europejskich restauracjach i hotelach. Tomasz uczestniczył w licznych zawodach kulinarnych o randze światowej,

jak Mistrzostwa Świata czy Olimpiada kulinarna. 

 

Sery z naszego regionu produkowane przez SPOMLEK Radzyń Podlaski, - proponowane sery są specjalnie wyselekcjonowane do wina.

 

Steki wołowe - produkowane są z najlepszej, polskiej długo dojrzewającej wołowiny przez Firmę KONKRET. Głównym wyznacznikiem jest wiek zwierzęcia,

odpowiednie umięśnienie i otłuszczenie elementów wołowych tzw. marmurek. Mięso podczas dojrzewania leżakuje około czterech tygodni w odpowiedniej temperaturze i makroklimacie.

Do produkcji steków wykorzystywane jest bydło rasy Hereford i Limousine (czyt. limuze) pochodzące m.in. z łąk mazurskich i doliny rzeki Warta.

Mięso z bydła rasy Angus Black sprowadzane jest z Stanów Zjednoczonych.

 

Spotkania odbywają się zgodnie z terminarzem wydarzeń.

Rezerwacje: wymagane zgłoszenie uczestnictwa minimum 3 dni przed planowaną imprezą drogą mailową

lub poprzez zakupienie biletu przez nasz sklep on-line

e-mail: rezerwacje@willawin.pl 

Informacja o polityce przetwarzania danych osobowych

W celu dostarczania naszych usług wykorzystujemy pliki cookies. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookies, opcjach wypisu oraz Twoich preferencjach kliknij tutaj. Korzystanie z naszego serwisu internetowego traktowane jest jako zgoda na politykę przetwarzania danych osobowych.